Соціально-психологічні тренінги для студентів Івано-Франківського медичного фахового коледжу

9 і 10 квітня фахівці факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника зустрілися з талановитою молоддю Івано-Франківського медичного коледжу, студентами першого і другого курсів.

Доценти кафедри соціальної психології Галина Федоришин і Оксана Чуйко розповіли про освітні програми факультету психології і провели тренінги на теми, які стосуються майбутньої професійної діяльності, – формування психологічної стійкості – резильєнтності і профілактики емоційного вигорання. Ще однією важливою практикою була робота з цінностями. Адже відомо, що цінності є внутрішнім маяком, який визначає професійні й особистісні вибори людини. Також студенти побували психологами один для одного.

У роботі медичних працівників цінності вибору надається великого значення, а  деперсоналізація й вигорання можуть впливати на якість надання медичних послуг. Тому обрані теми для обговорення викликали жвавий професійний інтерес у студентів, переосмислення ставлення до власного ментального і фізичного здоров’я.

Психолог коледжу Яніна Івко модерувала зустрічі і зауважила про актуальність співпраці та обмін досвідом між фахівцями Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Івано-Франківського медичного фахового коледжу.