Звітна наукова студентська конференція

4 квітня 2024 р. в рамках Тижня науки відбулася Звітна наукова конференція студентів спеціальності «Психологія» факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Підсекція соціальної психології працювала у змішаному режимі – у форматах онлайн і офлайн. На засіданні підсекції виступили студенти ІІІ-ІV курсів ОР «бакалавр» та І курсу ОР “магістр”.

Тематика доповідей учасників конференції характеризувалася актуальністю, новизною та прикладним значенням. Зокрема, студенти презентували результати своїх досліджень проблем соціальної адаптації ВПО та військових з бойовим досвідом, психологічного благополуччя особистості, зростання тривоги у школярів, прокрастинації в умовах війни, розвитку дружніх взаємин та переживання самотності у юнацькому віці, автентичності у міжособистісній взаємодії, мотивації вступу у шлюб, психоемоційного стану жінки в перинатальний період, сімейного насилля  та ін. Студенти виявили високий рівень володіння методами психологічного дослідження, вміння презентувати свої напрацювання, дискутувати, обстоювати власну позицію, визначати перспективи наукових розвідок.

За  змістовний виступ, інноваційність  тематики досліджень та активну участь на Звітній науковій конференції було прийнято рішення нагородити грамотами ректора університету Х.Швед, студентку ІV курсу ОР “бакалавр” та О.Бойка, студента І курсу ОР “магістр”  факультету психології.  До друку у збірнику студентських наукових праць «Еврика-XXV» рекомендовано включити тези повідомлень Т.Бігун і О.Галайчук, студенток 1 курсу ОР “магістр” факультету психології. Учасниками звітної конференції також відзначено актуальність тематики досліджень, ґрунтовність виступів та креативність таких студентів: А.Джигалюк, С.Шнайдер, І.Онищук, Н.Солоничної, Д.Карпи, Н.Яреми, Р.Кіцул, Є.Васякіної, І.Мисів, Т.Сорочин, Я.Дівончук, В.Балинської, У.Малярчук, Р.Канівець, Т.Сорочин.