Пленарне засідання секції психології, філософії, соціології та релігієзнавства

2 квітня 2024 року на факультеті психології відбулося пленарне засідання секції психології, філософії, соціології та релігієзнавства звітної наукової щорічної конференції викладачів, докторантів, аспірантів та студентів за 2023 рік.

Пленарне засідання відкрила та привітала учасників керівник секції  доктор психологічних наук, професор, декан факультету психології Лариса ЗАГРАЙ

Ярослав ГНАТЮК, кандидат філософських наук, доцент, доцент кафедри філософії, соціології та релігієзнавства, виступив з темою “Логіка і сучасна українська логічна термінологія”. У доповіді було відзначено, що в українській науковій та навчальній літературі з логіки все ще використовується багато російськомовних термінів, які потрібно замінити українськими, тим самим розвиваючи сучасну українську логічну термінологію. Доповідач також ознайомив аудиторію із результатами власних досліджень логічного синтаксису, його стилів і типів.

Ліліана ХІМЧУК, доктор педагогічних наук, кандидат психологічних наук, професор кафедри психології розвитку факультету психології, виступила з доповідю на тему «Актуальність методів розвитку технічного мислення здобувачів освіти в умовах сьогодення: психодидактичний аспект». Під час виступу висвітлено сучасні проблеми розвитку технічного мислення здобувачів освіти у  закладах загальної середньої освіти та позашкільних освітніх закладах, підкреслено важливість розвитку технічного мислення молоді для здобуття професій майбутнього. Представлено методичні напрацювання для підготовки майбутніх учителів до використання дидактичних матеріалів з розвитку технічного мислення здобувачів освіти в умовах формального, неформального, інформального навчання.

Доповіді викликали жваву дискусію. Під час обговорення доповідей відзначили актуальність їх тематики, процеси розвитку проблем та шляхи їх вирішення.