I Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми психології діяльності в особливих умовах»

18 квітня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України відбулася I Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми психології діяльності в особливих умовах», серед співорганізаторів якої є факультет психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Загалом участь у заході як онлайн так і офлайн взяли понад 230 учасників.
На пленарному засіданні розглянуто важливі проблеми роботи психолога в умовах війни. Зокрема, звернено увагу на особливості діяльності психологічної служби ДСНС України в умовах війни,  особливості життєстійкості військовослужбовців залежно від рівня командних повноважень та бойового досвіду; проблеми наслідків травми війни на психічне та фізичне здоров’я, надання соціально-психологічної підтримки людям, які пережили наслідки мультитравмуючих подій та інші змістовні та актуальні питання.

Під час конференції працювало 3 підсекції: «Психологічне забезпечення підрозділів сил безпеки та оборони України», «Медико-психологічні основи збереження здоров’я й реабілітації учасників бойових дій та інших надзвичайних ситуацій», «Особливості надання психологічної допомоги постраждалим».

До конференції з тезами доповідей долучились викладачі та аспіранти факультету психології Пілецька Л.С., Чуйко О.М., Федоришин Г.М., Кулеша-Любінець М.М., Іванцев Н.І., Готич В.  та магістранти ОП «Клінічна та реабілітаційна психологія».

Більше про конференцію можна дізнатись на сайті організаторів:

https://chipb.dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/i-vseukrayinska-naukovo-prakticna-konferenciia-problemi-psixologiyi-diialnosti-v-osoblivix-umovax-1