День любові до себе!

Чи знаєте ви, що сьогодні Всесвітній День Любові До Себе!!!🤗
І таке свято є! Чому б не відзначити? Переконана, що у кожного є своє бачення і метафора того, що таке любов до себе.
Поставте у коментарях +, якщо ви хоча б раз задумувалися про самоемпатію і любов до себе. Поділіться своїм “рецептом” любові до себе. Це буде цінно і корисно. 😀
Мій ось такий:
🧗‍♂️Пригадайте свій найщасливіший день у дитинстві, коли ви почувалися Вільною Дитиною, опишіть, намалюйте, відчуйте емоції, які переживали у той момент. Скільки ресурсу, енергії, любові у цій миті! З якими вашими цінностями він пов’язаний? ДОЗВОЛЬТЕ СОБІ, Дорослому, ці емоції, ПОТУРБУЙТЕСЬ про втілення цінностей (свобода, близькість, приналежність, турбота чи ін.).
🧗‍♂️Друге, ДОМОВЛЯЙТЕСЯ З СОБОЮ. Перший крок – зі свої тілом. Не відривайте душу від тіла, проявляйте турботу про нього: у здоровому тілі – здоровий дух! Думайте, якими продуктами харчуєтеся і скільки, тренуйтеся. Якщо лінуєтесь, знайдіть товариша, купіть річний абонемент, працюйте з тренером, ходіть, бігайте, плавайте, БУДЬТЕ АКТИВНИМИ хоч якось та СИСТЕМНО, дбайте про власне фізичне і психічне здоров’я.
🧗‍♂️ПОДЯКУЙТЕ собі за те, що турбуєтеся про себе. Підсумуйте свій день, тиждень, квартал подякою.
🧗‍♂️Наступне, не сотворіть собі кумира. Масмедіа транслює тисячі прикладів ідеальних статур, стосунків, успішних людей. Це їхні історії, а ви створіть свою і подбайте про свої потреби і свої цінності. Живіть власним життям, усвідомте і плекайте власні унікальності, зробіть їх своїм брендом!
🧗‍♂️І ще одне, хтось може міркувати, що любов до себе – це егоїзм. Так, у тому випадку, якщо людина дбає лише про власні потреби і травмує своє оточення. Та це не про той випадок, коли ви проявляєте самоемпатію, проявляєте повагу до себе і вас наслідують ваші діти.
🧗‍♂️Для батьків – ВАЖЛИВО! – виховання має бути усвідомленим. Ростіть дітям крила, а не почуття провини і сорому, поважайте їх і вчіть поважати самих себе.
УСПІХУ НАМ УСІМ! 🎯
Якщо виник інтерес до теми, пишіть у коментарях, у повідомлення, відвідайте майстер клас #факультетпсихології. Цієї суботи “Ранок з психологом” знову буде з вами!