Інтерактивна лекція із курсу «Психологія масової свідомості» за участю доцента кафедри соціальної психології Галини Федоришин, випускника факультету психології спеціальності «Психологія» Віталія Сенюка та студентів 4 курсу

24 березня відбулася інтерактивна лекція зі студентами четвертого курсу на тему «Вплив засобів масової комунікації на формування масових настроїв та громадської думки».

Питання, розглянуті на занятті, стосувалися як майбутньої практичної діяльності психологів, так і їхнього сьогодення й сприяли розвитку таких важливих компетентностей як уміння аналізувати, перевіряти інформацію з різних джерел й виявляти фейкові новини й дезінформування; виявляти технології маніпулювання масовою свідомістю та виробляти техніки протидії маніпулятивним впливам і пропаганді, розвитку критичного мислення.

Особливий інтерес викликало питання впливу політичної пропаганди та масовокомунікативних технологій на населення тимчасово окупованих територій, можливих наслідків такого впливу. Віталій Сенюк наводив приклади, надавав посилання на джерела інформації.

«Особисто для мене зустріч із Віталієм була цінною, оскільки я не впевнена, що змогла б прочитати таку практичну інформацію з прикладами із реального життя, із зони бойових дій десь у літературі. Також взяла до уваги певні рекомендації, яким чином краще аналізувати інформацію, щоб попередити дезінформовування, також дуже сподобалась манера викладу матеріалу та емоційне забарвлення. Дякую!» Катерина.