Тренінги «Батьківство без стресу» для працівників Служби у справах дітей Івано-Франківської міської громади

У лютому – березні 2024 року доценти кафедри соціальної психології Прикарпатського Національного університету імені Василя Стефаника Галина Федоришин та Оксана Чуйко провели серію тренінгів для працівників Служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради територіальної громади за програмою «Батьківство без стресу».

На тренінгових заняттях говорили про формування надійної прив’язаності, особливості вікових періодів та прояви вікових криз, аналізували стресори та вікові особливості реакцій дітей на стрес, практикували техніки стабілізації емоцій та способи підтримки дітей під час стресу. Особливу увагу звернули і на побудову конструктивної взаємодії, мову прийняття, вирішення конфліктних ситуацій з дітьми різних вікових груп, а також ресурси батьківства.

Заняття «Батьківство без стресу» допомагають фахівцям краще розуміти дітей та підтримувати батьків, з якими працюють, а також сприяють власному позитивному батьківству.

Реалізація програми здійснювалася у межах проєкту з психосоціальної підтримки та збереження психічного здоров’я дітей, батьків та фахівців, що працюють з дітьми, «ПОРУЧ», який реалізується ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.