Захист виробничої практики здобувачів ОП “Психологія” денної форми навчання

Магістри ОП “Психології” денної форми навчання Факультет психології Кафедра соціальної психології ПНУпрозвітували про результати проходження виробничої практики. Базами практик були структурні підрозділи Університету, БО “КАРІТАС”, ГО “ДОМ2548”, Центр раннього розвитку “Вільні”, ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, Кафедра суспільних наук ІФНТУНГ, Служба у справах дітей Делятинської селищної ради та ін.
Під час практики, яка є обов’язковим освітнім компонентом магістерської програми, майбутні магістри психології здобули фахові компетенції, необхідні для індивідуальної й групової роботи, розвинули організаційні й дослідницькі уміння, отримали пропозиції щодо подальшої співпраці. Присутні керівники – доценти Лілія Романкова, Галина Федоришин, Оксана Чуйко, Надія Вітюк – зазначили, що здобувачі виконали усі поставлені перед ними завдання, долучилися до усіх активностей організацій, взяли активну участь у волонтерських заходах баз практик та у заходах неформальної освіти.
Vitalii Malimon: “Практика дозволила вивчити методи і техніки роботи викладачів -психологів, організовувати квести, брейн-ринги, науково-методичні семінари, психологічні тренінги, створювати безпечне психологічне середовище. Цінною для мене була можливість неформальної освіти (взяв участь як активний слухач і доповідач у наукових вебінарах, круглих столах, конференціях), що доповнює формальну освіту. Набуті навички та вміння дозволяють підвищувати рівень своєї резильєнтності та психолого-педагогічної майстерності”.
Cтецій Володимир: “Виробнича практика – це хороший досвід, щоб приміряти на себе роль справжнього психолога і відчути чи це дійсно справа, якою я хочу займатися далі. І я переконався, що це так)”.
Вікторія Леник: “Виробнича практика в мц Параграф – це можливість попрактикувати свої вміння, поспілкуватися з цікавими людьми та знайти підтримку в своїх починаннях”.
Julia Klyuchevska: “Для мене була цінна дана виробнича практика, адже вона дозволила ще раз спробувати себе в різних ролях: як тренера, консультанта, запрошеного психолога на засідання організації. Перевагою практики була можливість корегувати завдання та втілювати свої ідеї в практичній діяльності”,
Дубницька Юлія: “Виробнича практика є цінною можливістю набуття потрібних та важливих компетенцій, які наповнюють скриньку професійних навичок для майбутньої самореалізації”