ФОРУМ ПСИХОЛОГІВ УВП ТА СІЗО ДКВС УКРАЇНИ

24 січня у Києві відбувся форум психологів УВП та СІЗО ДКВС України, на якому було презентовано друге видання Книги психолога установи виконання покарань та слідчого ізолятора ДКВС України. Учасники форуму – Представники Департаменту, члени робочої групи, психологи УВП та СІЗО ДКВС України – мали змогу заслухати авторів Книги, поставити уточнюючі запитання, які стосувалися змісту. Особливістю Книги є те, що в ній подано теоретичні положення й практичний інструментарій із
врахуванням запитів і побажань психологів-практиків, які прозвучали після першого видання книги. До авторського колективу обох видань було запрошено фахівців факультету психології, зокрема доцента кафедри соціальної психології Федоришин Галину Миколаївну.
Тематика розділів стосувалася роботи з агресивними ув’язненими та засудженими, психологічного супроводу засуджених з психічними розладами, окремих напрямів психологічного консультування (кризове консультування, психологічна реабілітація й консультування алкогольно- та наркозалежних осіб, підтримка засуджених/ув’язнених, які втратили близьку людину й переживають горе). Висвітлено також окремі аспекти психологічної роботи зі засудженими – ветеранами війни, застосування міжнародних підходів у професійній діяльності психолога УВП та СІЗО, особливості використання корекційних програм в роботі, що стало підсумком роботи команди психологів за минулий рік.
Після обіду відбувся воркшоп «Особливості корекції агресивної та насильницької поведінки серед засуджених» під керівництвом Юлії Бойко-Бузиль, заступника завідувача науково-дослідної лабораторії психологічного забезпечення Державного науково-дослідного інституту МВС України, та екскурсія до музею державної установи «Київській слідчий ізолятор». Висловлюємо щиру подяку керівництву Депаратаменту з питань виконання кримінальних покарань, Ірині Рудніцькій, старшому інспектору з особливих доручень відділу соціально-виховної роботи із засудженими Управління ресоціалізації та соціальної реабілітації за активну співпрацю та підтримку!