Тренінгове заняття з учнями на тему: “Чому кожного разу лячно як уперше?”

23 травня в межах ініційованого Факультет психології освітнього проєкту надання психологічної підтримки учні ліцею ім. М. Сабата (Українська гімназія № 1) під керівництвом доцента Кафедра соціальної психології ПНУ Галини Федоришин мали можливість пропрацювати тему страху публічних виступів і спробували відповісти на запитання: “Чому кожного разу лячно як уперше?”
Присутні ліцеїсти – 72 учнів 8-х та 10-х класів – виявили неабияку зацікавленість темою, адже виступати доводиться чи не щодня. Та й перед іспитами чи контрольними також лячно, що заважає зосередитись.
Отож, як зазначили учасники, страх виступу – це ціла палітра складних емоцій – сором, страх помилитися або щось забути, страх того, а що скажуть інші або якої будуть думки, страх проявитися… На тренінгу ми розглядали природу і походження даних тверджень, як їх можна трансформувати і на чому зосереджуватися, а також природу емоцій, які виникають перед виступом, та їх перетворення в азарт, в очікування задоволення від виступу.
Особливістю тренінгу було те, що не лише тренер розповідала про опанувальні техніки та особливості психологічної підготовки до публічного виступу, а й учні, спираючись на свій досвід, ділилися власними лайфхаками, переймали цікавинки, що, власне, і притаманне груповому формату роботи.
Наприкінці кожен склав план розвитку необхідних компетенцій, необхідних для успішного публічного виступу.
Далі справа за його втіленням!