Гостьова лекція Вишневецької Наталії, засновниці ГО Д.О.М.4824

18 вересня відбулась гостьова лекція Вишневецької Наталії, засновниці ГО Д.О.М.4824 для магістрантів освітньої програми «Психохологія» 1 та 2 років навчання на тему  «Жіноче лідерство: влада, її джерела  та бар’єри». Зустріч відбулась у межах навчальних дисциплін «Гендерна психологія», «Гендер і кар’єра». Під час зустрічі п.Наталія висвітлила основні напрями діяльності ГО  Д.О.М.4824, розкрила гендерну специфіку українського  суспільства, звернула увагу на показники індексу гендерної рівності. Учасники зустрічі поділились своїми міркуваннями щодо поняття лідерства, влади, мотивів жінок йти у владу. П.Наталя відмітила, що у сучасному світі важливим є рух від «влада над…» до «влада для…», наголосила про важливість співпраці у вирішенні конфліктів та у досягненні продуктивних результатів. Учасники обговорили особливості жіночого стилю лідерства.

Вишневецька Наталія звернула увагу на роль жінок у суспільстві під час повтомаштабного вторгнення. Війна для багатьох жінок стала викликом, поштовхом стати сильнішими, виявити себе.

На зустрічі обговорили і психологічні бар’єри на шляху професійної реалізації жінок, можливості досягнення кар’єри, зокрема, про гендерну сегрегацію на ринку праці, про необхідність жінкам доводити свій професіоналізм. П.Наталія запропонувала способи підтримки жіночого лідерства.