Просвітницький захід у Всесвітній день поширення інформації про аутизм

2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації про аутизм, відбувся просвітницький захід, ініційований Комунальною установою «Інклюзивно-ресурсний центр Івано-Франківської міської ради» з метою поширення інформації щодо проблем аутизму.
У заході взяла участь доцент кафедри соціальної психології, директор Науково-дослідного центру когнітивної психології та психотерапії Наукового парку «Прикарпатський університет» Надія Когутяк – з темою виступу «Університет – відкритий для співпраці науково-практичний простір: вчимо, організовуємо, консультуємо».
Емоційним подарунком для всіх присутніх була презентація досягнень дітей з аутизмом у музиці, образотворчому мистецтві, декламуванні віршів. Чудова нагода познайомитися ближче з багатогранними можливостями таких дітей!

Надія Когутяк каже, що аутизм набирає обертів не тільки в Україні, але у світі. «Такі діти мають стереотипну поведінку, ми допомагаємо їм долати це. Покращуємо їхню соціалізацію – навчаємо спілкуватися та взаємодіяти», – говорить психологиня.

За її словами, батькам важливо, аби вони швидко помітили у дитини симптоми аутичного розладу, адже тоді дитина зможе швидше соціалізуватися. «Дитина не відгукується на своє ім’я, пізно починає говорити. Не вміє ділити «спільне поле уваги», коли ми говоримо дитині подивитися на щось, а вона не реагує, або дивиться на одну точку», – наводить ранні симптоми аутизму Надія Когутяк.

Детальнішу інформацію про проведений захід, інклюзивний центр, а також про аутизм можете переглянути за посиланнями: http://surl.li/prjh ; http://surl.li/prjkhttp://surl.li/prjl ; http://surl.li/prjn.