Практичне заняття із “Психології лідерства”

13 листопада на практичне заняття із “Психології лідерства” (викладач доцент Г.М. Федоришин) були запрошені Наталія Заїка, майстер спорту із волейболу, студентка ІІ курсу факультету іноземних мов, та студенти групи ПС 11 факультету психології. Наталія Заїка відвідувала тренінги стосунків на факультеті психології й вирішила поділитися своїм досвідом здобуття перемог й успіху, розвитку лідерських якостей і навичок. Серед важливих компетентностей лідера Наталія відмітила самодисципліну та наявність мети із викликом. Важливими є уміння працювати у команді, приймати невдачі як досвід, аналізувати помилки й обирати інші стратегії, розуміння місії та цінностей нових проектів, незалежність від думок оточення, гнучкість.

Наталія розкрила особливості роботи спортивного психолога із командами волейболістів, поділилася технологіями саморегуляції, самоменеджменту та формування готовності досягати поставлених цілей.

Цінним був зворотній зв’язок від студентів, запитання про мотивацію, про самоменеджмент, про досвід помилок. Ось лише декілька відгуків студентів.

“Дуже сподобалась зустріч з Наталею. Дякую за цінний досвід. Цікаво було почути про те як психолог займається з спортсменами. Я багато дізналася про практичну користь від афірмацій, візуалізації та грамотного планування часу. Також багато дізналася про роль лідера у команді і роль команди в житті лідера. З собою я беру фрази “Завжди важко досягти свою ціль, але це реально”, “Спочатку ти робиш те, що треба, а потім ти робиш те, що нереально”” Віка.

“Прекрасний досвід! Рада, що мала змогу краще дізнатися про лідерські якості саме від Наталі.. Я дізналась про роботу психолога зі спортсменами, це було дуже пізнавально, мені сподобались методики, які проводяться з ними

І + нові знайомства, і чудовий настрій на весь день ” Віка.

“Було цікаво дізнатися саме про роботу спортивного психолога і яку дійсно важливу роль він відіграє у команді ” Богдан.

“Мені сподобалося на парі з Наталею)

Було цікаво дізнатися про успіх від спортсмена, від нашої ровесниці

Взяла для себе афірмації, деякі навіть записала

Сподобалося про помилки, і те що для нас вони зона розвитку

І цінно було те, що б ми не робили, ми повинні робите те, що приносить нам задоволення та користь))” Юля.