Освіта упродовж життя! Тренінг для керівників установ виконання покарання Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України.

У межах меморандуму про співпрацю між ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” та Західним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції України 30.10.2020 відбувся тренінг для керівників установ виконання покарання. Тренер доцент кафедри соціальної психології Федоришин Галина.
Тема тренінгу “Мобінг у трудових відносинах. Ненасильницьке спілкування як технологія побудови діалогу”. Відтак учасники тренінгу сформували наукове уявлення про феномен “мобінгу”, його детемінацію та наслідки, й на основі цього виробили практичні кроки його попередження у пенітенціарних установах. Також оволоділи новими методами розв’язання конфліктів із урахуванням потреб сторін, вчились відрізняти факти від суджень, усвідомлювати переваги емпатії та якості стосунків без оцінок та критики, відпрацьовували навички ненасильницького спілкування. Окремим напрямом роботи було ознайомлення й апробація коучингових технологій, аналіз можливостей їх застосування у ресоціалізації засуджених.