Звіт магістрів про результати виробничої (науково-педагогічної) практики

12 квітня 2019 р. студенти І курсу ОР «Магістр» спеціальності 053 «Психологія» прозвітували про результати проходження виробничої (науково-педагогічної) практики. Базою практики був ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника». Метою науково-педагогічної  практики  магістрів  було  ознайомлення студентів з організацією навчально-виховної роботи у навчальних закладах ІV рівня акредитації та набування досвіду самостійної діяльності як викладача психології.

Під час практики студенти ознайомилися з основними напрямами роботи вищого навчального закладу, факультету, кафедр; відвідали лекційні, семінарські заняття викладачів кафедр, обговорили з викладачами структуру занять та методи викладання; відвідали наукові консультації з питань написання кваліфікаційної (курсової, магістерської) роботи.

Особливий інтерес студенти-практиканти проявили до підготовки та проведення лекційних і семінарських занять, до організації  позааудиторних  занять  із  застосуванням  інноваційних форм навчання. Особливо відзначимо науково-просвітницьку роботу «Дні психології» із студентами несуміжних спеціальностей в гуртожитках, інтерактивні семінари та тренінги із студентами історичного, економічного, географічного факультетів.

Студенти висловили пропозиції щодо удосконалення проходження практики, а саме, мати можливість самостійно обирати навчальну дисципліну для залікових лекційних і семінарських занять; збільшити кількість залікових занять удвічі; поглибити профорієнтаційну роботу з молоддю, яка проживає в гуртожитках, що спрятиме покращенню мотивації навчання у психологів і зростанню зацікавленості психологією студентами несуміжних спеціальностей.